This post is also available in: RU (RU)

Комбуча — це злегка газований ферментований чай, що містить живі культури, які сприяють травленню.

Комбуча — ферментований напій, продукт бродіння, тому він має трохи різкуватий смак. Наші рецептори настільки звикли до солодких напоїв, що терпкий і злегка незвичайний смак чайного гриба може спочатку виявитися для вас несподіваним. Але не хвилюйтеся, з часом ви будете все більше й більше хотіти пити цей напій.

Перш за все тому, що вона має корисні властивості та сприяє здоровому способу життя, крім того, вона ідеально втамовує спрагу й чудова на смак. Спробуйте Комбучу хоча б раз — і вона назавжди полонить ваші бажання.

Це пов’язано з якістю натуральних інгредієнтів, що входять до її складу, а також зі складністю технологічного процесу, пов’язаного з її виготовленням. Для порівняння, у багатьох західних країнах Комбуча коштує удвічі дорожче, ніж Jiva Комбуча в Україні.

Вміст кофеїну в пляшці Jiva Комбуча становить до 10 мг. Багато це чи мало? До прикладу, у дієтичній колі — 42 мг кофеїну.

Нам подобається хід ваших думок. Вибір за вами. Це залежить від вашого бажання і можливостей організму. До речі, деякі з видів нашої Комбучі добре поєднуються з алкоголем. Рекомендуємо почати зі смаків «Пурпурова Мері», «Лаймонадна» і «Імбир»

Організм кожної людини унікальний, всі його органи і системи реагують по-різному на окремі види продуктів. Ваш організм сам підкаже, від якої кількості випитого напою ви будете почуватися комфортно. Ми рекомендуємо для початку випивати по 1 пляшці (330 мл) Комбучі в день і зі звиканням до цього напою довести щоденне споживання її до 1–1,5 літра.

Постараємося відповісти на ваше запитання максимально делікатно. Якщо буде порушено баланс між бажанням і можливостями вашого організму, вам доведеться навідуватися в туалет частіше, ніж зазвичай.

Хоча Jiva Комбуча і безалкогольна, а вміст кофеїну в ній досить низький, проте дитячий організм більш чутливий, ніж дорослий, до таких напоїв. З цієї причини ми не рекомендуємо Комбучу дітям до 6 років. Починаючи із 6-річного віку можна щодня потроху пити Комбучу.

Перш за все це корисні бактерії, схожі на ті, які містяться в йогурті. Не переживайте: Комбуча — «живий чай», вона не підриває основ веганства, а є його логічним продовженням.

Хочемо вас заспокоїти: Комбуча — не граната, вона не вибухне, але може спричинити певні незручності. Якщо ви хочете поекспериментувати, приготуйте про всяк випадок змінний одяг.

Осад — це нормально. У напої можуть міститися натуральні сокові елементи і екстракти.

Наша Комбуча — слабогазований напій. Рівень його газації можна порівняти з рівнем газації таких сортів пива, як лагер і ель, що значно нижче звичних нам різних видів коли. При цьому важливо відзначити, що Комбуча потребує суворого дотримання умов зберігання, оскільки є продуктом бродіння і може природно насичуватися вуглекислотою значно більше, якщо зберігається у теплі.

У процесі приготування Jiva Комбуча ми використовуємо спеціальну технологію фільтрації, яка дозволяє нам зберегти всі смакові й корисні властивості напою з рівнем вмісту етанолу нижче 0,5 % дозволених для безалкогольних напоїв. Для порівняння: у квасі дозволяється вміст рівня алкоголю до 1,2%.

Ми не проти, але рекомендуємо проконсультуватися з лікарем.

 

Ми рекомендуємо вживати Jiva Комбуча в терміни, зазначені на етикетці.

Ні. Ми б такого не допустили. Наша Комбуча жива і непастеризована.

Наша Комбуча не бродитиме, якщо її ненадовго залишити за кімнатної температури. Однак ці умови будуть викликати повільне відмирання корисних бактерій, а також негативно впливати на профіль карбонізації. Оскільки Jiva —  живий продукт, завжди тримайте Комбучу в холодильнику (2 – 6 °C). Крім того, Комбуча завжди має зберігатися у вертикальному положенні.

До австралійської Jiva Kombucha ми не маємо жодного відношення, так само, як і вони не мають жодного відношення до нашої української Jiva Комбуча. Так буває, що людям у різних кінцях земної кулі спадають на думку не тільки однакові ідеї, а й однакові назви.Навряд чи австралійська компанія, придумуючи назву своєї Комбучі — Jiva, — здогадувалася про подвійний сенс цього слова. В індуїзмі слово Jiva означає життєву енергію, притаманну кожному живому організму, а українське «Жива» передає наше розуміння нашого напою як наповненого живими мікроорганізмами непастеризованого продукту.

Це не зовсім так. Насправді наша Комбуча в середньому містить від 5 до 6 г цукру на 100 мл напою, що є середнім світовим показником. На відміну від «чайного гриба» домашнього приготування, наша Комбуча може здаватися солодшою, оскільки ми додаємо соки і екстракти різних корисних фруктів, ягід, рослин або овочів. Якщо ви віддаєте перевагу напоям з «кислинкою», пропонуємо вам спробувати Jiva зі смаками «Імбир» і «Лаймoнадна».

Це не зовсім так, як і твердження, що Jiva Комбуча дуже солодка. Оскільки рівень PH у Комбучі досить високий, то людині, яка скуштувала напій уперше, він може здатися кислуватим. Нехай це вас не бентежить: якщо ви будете пити цей напій регулярно, відчуття гарантовано зміняться.Якщо ви зважилися спробувати Комбучу, рекомендуємо почати зі смаку «Чорненька Ягоденька», який відчувається солодшим.