Вогненний ІмбустерпродукцiяКонтакти
Кошик( 0 )
Вогненний ІмбустерпродукцiяКонтакти
Історія походження Комбучi
Звідки прийшла Комбуча?

Існує кілька актуальних версій походження цього напою.

За однією з версій батьківщиною Комбучі є Китай. Як переповідає одна з легенд, усе почалося з того, що в 737 р. до н. е. китайський імператор Шен Нонг під час кип’ятіння води виявив, що в його горщик упав лист з дикого дерева. Як це часто буває в історіях з відкриттями, появі першого чаю допоміг випадок.

Оскільки до цього часу вже існували ферментовані продукти, кажуть, що імператор Цінь Ши Хуанді першим приготував і випив напій з чайного гриба.

Інша, не менш популярна,легенда про походження Комбучі пов’язана з Японією. Імовірно, корейський лікар на ім’я Комбу приніс чарівні ліки японському імператорові Іньоко в 414 р. н. е. «Ча», що означає японською «чай», додали до його імені після відкриття цілющих властивостей цього напою.

На цьому історія Комбучі не закінчується

Уже в 1200 році цим ферментованим оцтовим напоєм наповнювалися чаші Чингісхана і його воїнів, коли вони завойовували більшу частину Азії.

У ХІХ столітті Комбуча стає відомою вже не тільки в Азії, а й у Європі.

Поширеність «чайного гриба» у ХХ столітті пояснюється численними науковими дослідженнями, які підтверджують цілющі властивості цього напою.

Новітня історія сучасної Комбучі починається в 1995 році, коли смачний і корисний газований напій з’явився на полицях американських супермаркетів.

У 2019 JIVA Комбуча запустила першу промислову лінію виробництва цього напою в Україні.